Zeg het maar...

‘Het plakken van de beelden vond ik best moeilijk’

Print
‘Het plakken van de beelden vond ik best moeilijk’

Eva Vanhommerig uit Simpelveld vlogt op de boerderij van haar ouders. Afbeelding: Peter Trompetter

Bocholtz / Simpelveld / Huls -

Eva Vanhommerig (8) uit Simpelveld is de winnaar van de vlogwedstrijd #Watisjouwuitzicht? van LTO Nederland. Ze won een professionele vlogset.

Waarom heb je aan de wedstrijd meegedaan?

„Mijn moeder vertelde me dat er een wedstrijd was waarmee je een vlogset kon winnen. Je moest dan een filmpje maken van het uitzicht van de plek waar je woont. En omdat ik al een keertje een filmpje met mijn telefoon had gemaakt, leek het me leuk om daar aan mee te doen.”

Nu woon je op een boerderij in de buurt van Simpelveld, heel landelijk dus. Wist je al meteen welk uitzicht je wilde filmen?

„Niet direct, daarom heb ik samen met mijn moeder gekeken wat de leukste plek zou zijn om te filmen. We kozen voor het moment dat onze koeien weer naar buiten mochten. Dat was afgelopen april. Normaal mogen daar mensen bij zijn, maar vanwege de coronamaatregelen was dat dit keer niet mogelijk. ”

Hoe lang heb je er over gedaan om het filmpje te maken?

„Het filmen, of beter gezegd het vloggen heeft niet zo heel lang geduurd. Maar het achter elkaar plakken van de beelden vond ik wel een beetje moeilijk. Daar heeft mijn moeder me toen bij geholpen. Voor haar was dat ook best vreemd, maar we hebben samen veel geleerd.”

Wat is vloggen precies?

„Bij vloggen film je jezelf terwijl je ondertussen een verhaaltje vertelt. Zo’n verhaaltje noem je dan een vlog. Oh ja, ik ben een vlogster, omdat ik een meisje ben. Een jongen is een vlogger.”

Waarmee heb je het filmpje gemaakt?

„Het eerste gedeelte heb ik met een oude telefoon gefilmd en het tweede met de nieuwe smartphone van mijn moeder. Die maakte veel mooiere beelden. Dat zie je ook wel in het filmpje, maar dat vond de jury niet zo heel erg denk ik, want anders had ik niet gewonnen.”

Wanneer hoorde je dat je had gewonnen?

„Mama kreeg een mailtje waarin stond dat ik de winnaar was. Maar ze had het niet meteen tegen mij gezegd, omdat ze me wilde verrassen. Opeens stond er een pakketje voor de deur en daar zat de vlogset in.”

Had je het erg gevonden als je niet had gewonnen?

„Uhm, nee, ik denk het niet. Ik vind koeien gewoon heel leuke dieren. Ook om te filmen. Ik geef de kalfjes op de boerderij tussen de middag water en help soms bij het melken. Ik kijk ook heel graag films waar dieren in voorkomen, zoals Babe, The Lion King en Free Willy.”

Weet je al waar je volgende vlog over gaat?

„Ja! We krijgen binnenkort twee geiten op de boerderij, die mijn zusje en ik gaan verzorgen. Ik ga ze filmen wanneer we ze gaan halen.”

Stel dat de wedstrijd volgend jaar weer wordt gehouden, doe je dan nog een keer mee?

„Ja, dat lijkt me leuk! Maar waar het een filmpje dan over gaat, weet ik nog niet. Ik hoop dat mijn moeder mij dan ook weer helpt, want dat vond ik heel gezellig.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen