Vooraanstaand cardioloog Hein Wellens (84) overleden

Print
Vooraanstaand cardioloog Hein Wellens (84) overleden

Afbeelding: Loraine Bodewes

Maastricht / Itteren -

Op 84-jarige leeftijd is afgelopen dinsdag cardioloog Hein Wellens overleden. De emeritus hoogleraar cardiologie aan de Universiteit Maastricht was stichter van de academische cardiologie in Maastricht en afdelingshoofd van 1977-2000.

Na zijn pensionering bleef hij wereldwijd actief in zijn vakgebied. Meest bekend is Wellens om zijn kennis van electrocardiogram, hartritmestoornissen, cardiale electrofysiologie en plotse hartdood. Op zijn naam staan meer dan 700 wetenschappelijke publicaties en boeken.

De betrokken arts stelde het patiëntenbelang boven alles en ging tot het uiterste om mensen te helpen, stellen hoofd cardiologie professor Crijns en wetenschappelijk directeur professor Hackeng. ,,Hein was een excellent opleider van talloze medisch specialisten, academisch supervisor van promovendi, laureaat van internationale prijzen en lid van veel hoge commissies op gebieden van wetenschap, gezondheidszorg en educatie. Het Maastricht Universitair Medisch Centrum en de Universiteit Maastricht verliezen in hem een groot boegbeeld.’’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen