Bouwstart Maasresidence Thorn in augustus

Print
Bouwstart Maasresidence Thorn in augustus

In augustus wordt gebouwd op de Groeskamp. Afbeelding: De Limburger

Thorn -

De bouw van de eerste 89 recreatiewoningen op vakantiepark Maasresidence in Thorn, start in augustus. Over het project wordt al ruim twintig jaar gesproken.

Investeerder Grouwels Vastgoed en bouwer Van Wijnen tekenden vrijdag op het nu nog kale terrein aan de Grote Hegge de samenwerkingsovereenkomst die over een kleine twee jaar moet uitmonden in een luxueus recreatiepark. In totaal worden 270 vakantiewoningen en 60 appartementen gebouwd.

De afgelopen maanden zijn op het terrein de nutsvoorzieningen aangelegd voor de bouw van de eerste fase. Voordat na de bouwvak de schop de grond ingaat, wordt het terrein bouwrijp gemaakt. Voor vier proefwoningen zijn inmiddels de funderingen aangelegd. De gebouwen komen op een paalfundering te staan die vanwege de grind in de bodem meer zekerheid biedt.

Met de bouw van de woningen start direct ook het verkoopproces.

Over de plannen voor een vakantiepark in het gebied de Groeskamp wordt al ruim twee decennia gesproken. Grouwels Vastgoed kocht het gebied al in 2011 maar steeds weer liep het plan vertraging op, meest recent nog door een conflict met de beoogd exploitant. Dat geschil werd eind 2018 opgelost.

Bouwstart Maasresidence Thorn in augustus
Maasresidence Thorn. Foto: Arcus Zuid

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen