Jeugdige fietskoerier draait overuren in Geleen

Print
Jeugdige fietskoerier draait overuren in Geleen

Ondanks de coronacrisis draait fietskoerier Ryan Berendhuysen ‘volle bak’. Afbeelding: Centrummanagement Geleen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Het initiatief is nog pril en veel winkels hebben het in deze coronatijd knap moeilijk, maar de fietsbezorgdienst in Geleen loopt tot nu toe als een trein. In ruim twee maanden tijd heeft fietskoerier Ryan Berendhuysen al 350 pakketjes van lokale winkels aan huis bezorgd.

De nieuwe service, ‘Graag Gebracht Geleen’ gedoopt, is opgezet door het centrummanagement met steun van gemeente en provincie. Ruim twintig ondernemers in de Geleense binnenstad maken momenteel gebruik van de dienst. Deelnemende winkeliers bepalen zelf in hoeverre ze de kosten (2,50 euro per pakket) doorberekenen aan hun klanten.

Grens

De 19-jarige fietskoerier bezorgt overigens - conform afspraak - uitsluitend in de Waereldsjtad, de grens met Sittard steekt hij niet over. Zelf toont Berendhuysen zich tevreden met de eerste bezorgcijfers. „In relatief korte tijd 350 pakketjes bezorgen is een prima resultaat. En zeker als de zon schijnt is het lekker fietsen.”

Enthousiast

Ook Davey Nieuwendijk van het centrummanagement is content, niet alleen met de score. „Consumenten reageren zonder uitzondering enthousiast. Dat geeft veel voldoening.”

Lees ook: Fietskoerier centrum Geleen: ‘Mensen kijken om als ik voorbijkom’

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen