Chateau Meiland krijgt vierde seizoen

© ANP Kippa

De realityfamilie Meiland wordt voorlopig nog gevolgd door de camera’s: hun succesvolle SBS-show krijgt een vierde seizoen.

Redactie

Dat meldde RTL Boulevard vrijdagavond. In de vierde reeks staat onder meer centraal hoe het gezin aardt in het Gelderse Hengelo, waar Martien en co naartoe verhuizen vanuit Frankrijk.

Daar bestierde de flamboyante hotelheer de afgelopen jaren samen met zijn familie de bed and breakfast Chateau Marrilaux, die nu te koop staat voor 1,25 miljoen euro. Onlangs werd nog bekend dat alle reserveringen voor het bedrijf waren geannuleerd, omdat het chateau niet corona-proof te maken is.

‘Tenzij wij een halve bezetting zouden realiseren’, liet de familie weten in een mail aan mensen met een reservering. Daar wilde het gezin niet aan en dus blijft het hele chateau leeg.

Plakkers

Martien liet onlangs al weten met angst en beven naar de toekomst van zijn bedrijf te kijken. ,,Wij hebben van onze accountant in het dorp gehoord dat je héle lijsten met regels krijgt als het straks weer opengaat’’, aldus Martien. ,,Dat er allemaal plakkers op de vloer moeten. Wij hebben natuurlijk een eetkamer met één hele lange tafel. Nou, dat kan niet. Want die mensen kunnen helemaal niet naast elkaar zitten.’’

De situatie deed Martien beseffen dat alles anders was geweest als het virus vorig jaar was uitgebroken. ,,Dan hadden wij niet eens een leuk programma op tv gekregen’’, zei hij. Zonder Meiland zou SBS6, waarop zijn show te zien is, er overigens ook heel anders voor staan. Chateau Meiland is elke week dé publiekstrekker voor de zender, met afgelopen maandag nog ruim 1,3 miljoen kijkers. Het succes werd vorig jaar bekroond met de Gouden Televizier-Ring.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal