Muziekwedstrijd Blow! van WMC Kerkrade wordt online evenement

Print
Muziekwedstrijd Blow! van WMC Kerkrade wordt online evenement

Afbeelding: DDL

Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz -

Vanwege de coronacrisis wordt de finale van muziekwedstrijd Blow! to Woodstock donderdagavond 16 juli niet op de Markt in Kerkrade gehouden, maar online uitgezonden. De vijf finalisten - allen blaasmuziekbands - treden op vanuit discotheek Music Dome bij het Rodastadion in Kerkrade.

Drie finalisten zijn al bekend, het gaat om Stolz ohne Holz (uit Bocholtz), Rodaländer (Herzogenrath) en de Flierefluiters (Sassenheim). De andere twee finalisten worden binnenkort door de organisatie bekendgemaakt.

De finalisten treden op in Music Dome onder het landelijke protocol dat de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie opgesteld heeft voor blaasmuziekorkesten. Hierin staat bijvoorbeeld dat muzikanten tijdens optredens minimaal twee meter afstand van elkaar moeten houden en dat de ruimte goed geventileerd moet worden.

De winnaar van de muziekwedstrijd krijgt een podiumplek op het Woodstock der Blasmusik in Oostenrijk in 2021. WMC-woordvoerder Maikel den Dekker: „Toen de coronacrisis een streep door het festivalseizoen zette, zijn we direct op zoek gegaan naar alternatieve manieren om de wedstrijd BLOW! to Woodstock toch door te laten gaan. Op deze manier willen we een impuls geven aan een sector die door de crisis vrijwel tot stilstand is gekomen. Met creativiteit en vindingrijkheid is er veel mogelijk.”

De finale wordt 16 juli vanaf 18 uur uitgezonden via: www.blowbywmc.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen