Amateurkunst

Huis voor de Kunsten Limburg brengt gevolgen coronacrisis in kaart

Print
Huis voor de Kunsten Limburg brengt gevolgen coronacrisis in kaart

Afbeelding: EPA

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Wat zijn de lange termijn knelpunten en gevolgen van de coronacrisis voor de amateurkunsten? Samen met andere belangenorganisaties wil het Huis voor de Kunsten Limburg die vragen in kaart brengen met een nieuwe enquête.

Langzaam aan worden de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld en tekenen protocollen en richtlijnen zich af waarbinnen sectoren weer mogen beginnen. Samen met Koornetwerk Nederland, Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie, Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst komt het Huis voor de Kunsten Limburg met een nieuwe enquête om de lange termijn gevolgen in kaart te brengen.

Blootleggen

De belangrijkste doelen zijn: de knelpunten en impact blootleggen voor zzp’ers en verenigingen, verbanden en organisaties van de huidige maatregelen en nog aanwezige onduidelijkheden. Zoals de impact van anderhalvemetersamenleving op clubs en de financiële gevolgen voor de verenigingen.

Met de uitkomsten van deze nieuwe enquête wordt onder meer het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap geïnformeerd en aangezet tot zo passend mogelijke ondersteuning voor de hele sector en tot snelle duidelijkheid over het samen zingen en musiceren.

Link

Aan het begin van de coronacrisis bundelden de vier koepelorganisaties ook al hun krachten met een gezamenlijke vragenlijst voor het culturele veld. Hierop kwamen meer dan vijfduizend reacties binnen, waarvan duizend uit Limburg. Huis voor de Kunsten-directeur Ruud van Eeten: „Ook nu vindt het Huis het belangrijk dat onze provincie in groten getale van zich laat horen. Wij roepen daarom alle verenigingen, amateurkunstinitiatieven en zzp’ers op de lijst in te vullen zodat de impact van de coronacrisis verder in kaart kan worden gebracht.”

De vragenlijst kan ingevuld worden tot en met 21 juni. De link naar de enquête is te vinden op onder meer de website van het Huis voor de Kunsten: https://www.surveyim.nl/lkca07/Project/Start

www.hklimburg.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen