Weert

‘Vrouwen even fanatiek als mannen’

Print
‘Vrouwen even fanatiek als mannen’

Ivar Guyaux (staand rechts, wit shirt) als coach van Concordia. FOTO site Concordia

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Na drie jaar actief te zijn geweest bij de mannen van Concordia in Roermond, is Ivar Guyaux (49) vanaf komend seizoen de coach van de vrouwen van HV Weert. Daar wacht hem de taak om aan een nieuw team te bouwen.

var Guyaux was eigenlijk niet van plan om bij Concordia weg te gaan. Maar in februari van dit jaar werd hem gevraagd of hij interesse had om het eerste vrouwenteam van Weert te gaan trainen en coachen. ,,Deze kans kon ik niet laten schieten. Ik voelde me vereerd en kan niet wachten om volle bak aan de slag te gaan.”

Plezier

Guyaux zegt in Roermond drie jaar lang met veel plezier te hebben gewerkt, waarvan de eerste twee jaar als assistent van Joep Peeters. ,,Ik heb ook veel geleerd van Joep de eerste twee jaar en ben trots op het inpassen van vijf jeugdspelers dit seizoen. Ik wens Concordia dan ook al het beste toe in de toekomst.”

Guyaux begon als jongetje van vijf te hockeyen bij HC Geleen waar hij tot zijn zestiende bleef om vervolgens uit te komen voor de eerste teams van Concordia, Geleen, MHC, Sittard, wederom HC Geleen en Noordwijk. Daar zorgde een acute achillespeesruptuur voor het einde van zijn spelersloopbaan in 2009 waarna hij als coach begon bij Xenios uit Badhoevedorp om daarna bij Scoop uit Sittard-Geleen (H1), Nuth (D1), Concordia (assistent D1), wederom Scoop (H1), Cranendonck (H1) en wederom Concordia werkzaam te zijn.

Switch

Guyaux switcht dus van een mannen- naar een vrouwenteam. Eerder trainde hij bij Nuth en Concordia al een vrouwenteam. ,,Het blijft gewoon elf tegen elf en vrouwen zijn minstens zo fanatiek als mannen in mijn ogen. Maar het zal in sommige opzichten zeker anders zijn. Ik ben een heel open trainer die voor ieder idee een oor heeft. Volgens mij maakt het dan niet uit welk geslacht je traint.”

Hij omschrijft zichzelf zeker niet als een strenge coach. ,,Wel als consequent en eerlijk. Bij Weert wacht hem de taak een nieuw team te bouwen. De ploeg degradeerde vrijwillig van de overgangsklasse naar de eerste klasse nadat zes speelsters waren vertrokken.

Het doel is volgens Guyaux niet om meteen weer te promoveren. ,,Dames 1 moet een stabiele eersteklasser worden met af en toe een uitschieter naar boven. Zeg maar ’steady’ in het linkerrijtje.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen