Heerlen

Passie voedt de Amerikaanse droom

Print
Passie voedt de Amerikaanse droom

Talentvolle spelers als Dangelo Valentina moeten het gemis van Lions-sterspeler Bjarne Reinhardt compenseren. Afbeelding: Georg Moulen

Heerlen / Hoensbroek -

Talentontwikkeling is de levensader van een club. Bij Arx ICT Parkstad Lions prijzen ze dan ook de dag dat de voormalige Duitse honk- en softbal international Holger Reinhardt als trainer aan de slag ging.

Baseball is in de VS een sport die miljoenen begeestert. In Limburg is honkbal een niche sport. Opvallend want Nederland is sinds decennia Europa’s beste honkballand. En ook mondiaal behoort Oranje tot de top, na de wereldtitel in 2011 en twee vierde plekken tijdens de opvolger van het WK, de prestigieuze World Baseball Classics. Al gebiedt de eerlijkheid wél te zeggen dat team Kingdom of the Netherlands vooral zo sterk is, dankzij uit Aruba en Curaçao afkomstige spelers, die in de VS spelen.

Ervaring

Internationaal maar óók regionaal was het aspirantenteam waarmee de Duitse NATO-militaire/politieagenttrainer Holger Reinhardt in 2014 hard aan de slag ging. Met zijn ruime ervaring kan de voormalige topsporter de spelers cruciale dingen bijbrengen. Successen bleven dan ook niet uit. Vier keer kampioen, vier keer winnaar van de Limburg Cup. In 2018, werd het Limburgs kampioenschap als superjong juniorenteam gerealiseerd.

Sterspeler van de Lions was Bjarne Reinhardt. De zoon van de trainer is een ‘closer’, iemand die wedstrijden op slot gooit. De werper gooit de bal sneller en beter dan anderen. Door zijn lengte lijken de ballen die hij met ruim 90 mijl per uur op de slagmannen af gooit nog zeker tien mijl per uur sneller. Ook de zogeheten off-speed pitch: een langzamere worp, waardoor een slagman vaak te vroeg slaat - en dus mist - zit in het repertoire.

Droom

Bjarne Reinhardt (16) geeft inmiddels invulling aan zijn Amerikaanse droom. Hij hoopt dat zijn kwaliteiten hem via een collegechip in de MLB brengt, de Noord-Amerikaanse topcompetitie. Bij voorkeur bij zijn favoriete team de Boston Red Sox. De talentvolle tiener heeft er alles voor over en krijgt optimale steun van zijn baseball verslaafde familie. „Bjarne studeert in een sportkostschool in Paderborn en speelt voor Tweede Bundesligist The Untouchables Paderborn. In 2019 werd hij met Duitsland U15 in Italië Europees Kampioen. Inmiddels is hij al U18 International”, vertelt vader Holger. Andere talentvolle spelers zullen vanaf nu de honneurs als pitcher moeten waarnemen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen