Twee Maastrichtenaren in top 3 tuinfoto-wedstrijd

Print
Twee Maastrichtenaren in top 3 tuinfoto-wedstrijd

De winnende foto. Afbeelding: Rob van Soest

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten -

Rob van Soest uit Venlo is de winnaar geworden van de Tuinfoto-wedstrijd van Het Limburgs Landschap. De nummers twee en drie, respectievelijk Peter van der Mast en Ruud Keijmis, komen beiden uit Maastricht.

Van Soest maakte de winnende foto met het vastleggen van een uit een nestkast vliegende koolmees. De tuinfoto van een tulp van Peter van der Mast uit Maastricht is tweede geworden. Met een bloesemfoto in tegenlicht werd Ruud Keijmis uit Maastricht derde.

Mooi dichtbij. Onder dit motto organiseerde Stichting het Limburgs Landschap dit voorjaar een tuinfoto-challenge. „Door de coronacrisis is iedereen wat meer thuis.”Aan de oproep om beelden uit eigen tuin in te sturen, werd massaal gehoor gegeven. De stichting ontving ruim 1000 foto’s van 350 verschillende fotografen. Daaruit koos een deskundige jury de winnaar.

Uit de ingezonden beelden is een voorselectie gemaakt van 40 foto’s. Het was daarna aan de vakjury om onafhankelijk van elkaar de mooiste 12 foto’s uit te zoeken. De jury bestond uit Hay Lintjens, hoofd tuinen van Kasteeltuinen Arcen, L1-journalist Robert Janssen en Henk Heijligers, eindredacteur van het magazine Limburgs Landschap. Onder de winnaars worden mooie prijzen verdeeld en de 40 genomineerden ontvangen allemaal een dagkaart van Kasteeltuinen Arcen.

Op www.limburgs-landschap.nl zijn de 28 overige genomineerden te bekijken. Op de website is ook te lezen wie de beste video heeft ingestuurd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen