Actiegroep geeft strijd om behoud zwembad Schaartven Overloon niet op

Print
Actiegroep geeft strijd om behoud zwembad Schaartven Overloon niet op

Het Schaartven in Overloon in 2016 Afbeelding: Le Giesen

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Overloon -

De initiatiefnemers achter de actie ‘Hou het Schaartven OPEN voor iedereen’ geeft de strijd voor het behoud van het zwemwater in Overloon niet op.

Het toegangshek tot het Schaartven is voor het tweede achtereenvolgende jaar gesloten. „Dat vinden wij nog steeds onacceptabel’, schrijven de initiatiefnemers aan de gemeente. Zij vinden dat de gemeente Boxmeer hen en de tweeduizend ondertekenaars van een petitie voor behoud van het zwemwater serieus moet nemen. Ze zijn „pissig” dat er nog steeds niet is gebeurd. De eigenaar mag het strandje en de plas (tegen betaling) openen voor het publiek. Hij zou daartoe bereid zijn maar alleen als hij financieel gecompenseerd wordt.

Het Overloonse zwembad, waar veel Venraynaren gebruik van maakten, is onlangs onderwerp van gesprek geweest bij de provincie in Den Bosch. De verantwoordelijke gedeputeerde wilde de bestemming ‘zwemmen’ weghalen. Als dat gebeurt valt het doek definitief voor het bad.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen