Nachtelijke achtervolging Beek eindigt in crash

Print
Nachtelijke achtervolging Beek eindigt in crash

Afbeelding: ANP

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Ulestraten -

Drie dieven zijn in de nacht van zaterdag op zondag met hun auto gecrasht in de Bruiloftsteeg in Beek, nadat ze op de hielen werden gezeten door de Koninklijke Marechaussee. Twee mannen zijn opgepakt, één is nog voortvluchtig.

De achtervolging vond plaats rond 4.30 uur vannacht. Drie mannen hadden even daarvoor bij een bedrijf in Ulestraten een crossmotor gestolen. De Koninklijke Marechaussee kwam het drietal in Beek op het spoor, waarop de achtervolging werd ingezet. Ook de politie werd ingeseind en sloot met meerdere auto’s aan.

Nachtrust

De nachtelijke straatrace bleef niet onopgemerkt, verschillende Beekse bewoners werden gewekt door de sirenes. Op social media laten mensen weten dat er meerdere auto’s met hoge snelheid door de Luciastraat, Klinkeberglaan, Rosastraat en de Burgemeester Janssenstraat zijn gereden en dat ze er meerdere malen door de Bosseveldlaan is geracet.

Crash

De auto is uiteindelijk in de Bruiloftsteeg gecrasht, waarna de inzittenden te voet hun vlucht vervolgden. De politie zette vervolgens opnieuw de achtervolging in met politiehonden. Twee van hen zijn niet veel later opgepakt en zitten vast. De derde man is nog voortvluchtig.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen