Atlético doet slechte CL-zaken met remise in Bilbao

Print
Atlético doet slechte CL-zaken met remise in Bilbao

Afbeelding: EPA

In de strijd om een plek in de top vier van La Liga, komend seizoen goed voor deelname aan de Champions League, heeft Atlético Madrid kostbare punten verspeeld in het eerste optreden na de coronapauze. Het uitduel met middenmoter Athletic Bilbao eindigde in 1-1.

Daardoor bleef de ploeg van coach Diego Simeone hangen op de zesde plaats met 46 punten, evenveel als nummer 4 Real Sociedad, dat zondagavond thuis tegen Osasuna speelt. Nummer 5 Getafe heeft eveneens 46 punten.

Athletic kwam op voorsprong door een fraaie intikker van Iker Muniain. Kort daarna maakte Diego Costa koelbloedig gelijk uit een passje van aanvoerder Koke. De Spaanse spits had ruim een half jaar niet gescoord in La Liga. Hij droeg zijn goal op aan Virginia Torrecilla, een voetbalster van Atlético en de Spaanse nationale ploeg die revalideert van een hersenoperatie. Costa hield na zijn gelijkmaker het shirt van zijn clubgenote, met nummer 14, omhoog voor de tv-camera’s.

Atlético speelde zonder onder anderen de geschorste smaakmaker João Félix. Mede daardoor ontbrak het aan creativiteit en scorend vermogen bij de bezoekers, die alweer voor de dertiende keer in deze competitie een remise lieten noteren.

Alético is dit seizoen al wel zeker van een plaats in de kwartfinales van de Champions League. De Madrilenen schakelden vlak voor de coronastop titelhouder Liverpool uit.