‘Tineke is één van de grote tv-vrouwen die Nederland heeft gekend’

Print
‘Tineke is één van de grote tv-vrouwen die Nederland heeft gekend’

Tineke Verburg. Afbeelding: ANP Kippa

Collega’s en BN’ers reageren bedroefd op het overlijden van oud-presentatrice Tineke Verburg. ,,Tineke is een icoon geworden. Een van de grootste dames in de tv-wereld”, reageert Ed Nijpels. Verburg is zaterdag op 64-jarige leeftijd overleden na een maandenlang ziekbed.

Het nieuws kwam hard aan bij haar collega’s. Ed Nijpels blikt terug op de tijd dat hij samen met Verburg Aktua Export en Aktua in bedrijf presenteerde. ,,We hebben tien jaar met elkaar gewerkt. Dan leer je elkaar heel goed kennen. Ik beschouwde haar als mijn televisiemoeder. Tineke heeft me alle kneepjes van het vak geleerd. Hoe je een interview doet, hoe je mensen benadert, hoe je in de camera kijkt. Ik was bleu in dat vak, en zij niet natuurlijk al lang meer. Ze haalde allebei grappen met me uit. Zo heeft ze vaak de autocueteksten aangepast. In de afkondiging bijvoorbeeld, dan moest ik opeens haar teksten voorlezen”, vertelt Nijpels aan het AD. ,,Tineke is één van de grote tv-vrouwen die Nederland heeft gekend. Ze is een icoon geworden. Een van de grootste dames in de tv-wereld.”

Hoewel Nijpels altijd contact heeft gehouden met Verburg, komt haar overlijden als een schok. ,,We hebben heel veel gelachen, ze had lak aan conventies. Ze was scherp en buitengewoon professioneel.”

Herinneringen

Gordon schrijft zondag mooie herinneringen aan Verburg te hebben. ‘Wat schrik ik van dit nieuws. Die lieve Tineke Verburg is overleden, wat heb ik mooie en leuke herinneringen aan haar. Sterkte voor familie en al haar dierbaren’, schrijft hij.

Marga Bult noemt het overlijden van Verburg vreselijk. ‘Mijn coach in de #Tros tv tijd. ’n Geweldige vrouw is niet meer. RIP lieve Tineke.’ Ook RTL-presentator Jan de Hoop laat van zich horen. ‘Ik schrik hier heel erg van. Familie en vrienden heel veel sterkte’, aldus De Hoop. Voormalig Hart van Nederland-presentatrice Gallyon van Vessem omschrijft Verburg als ‘een van de allerbeste, knapste en liefste presentatrices ooit. Met die heerlijke harde lach’.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu