Real Madrid houdt Barcelona in vizier na zege op Eibar

Print
Real Madrid houdt Barcelona in vizier na zege op Eibar

Feest bij spelers van Real Madrid na de 3-0. Afbeelding: AFP

Real Madrid heeft zondagavond geen fout gemaakt in de strijd om de Spaanse landstitel. ‘De Koninklijke’ won met 3-1 van nummer 16 Eibar en verkleinde zo de achterstand op koploper FC Barcelona weer tot twee punten. Er zijn nog tien speelrondes te gaan in La Liga.

Het duel tussen Real en Eibar was er één met twee gezichten. Voor rust heerste de ploeg van trainer Zinedine Zidane en door treffers van Toni Kroos, Sergio Ramos en Marcelo leidde Real met 3-0 bij rust.

Een afstraffing dreigde voor Eibar, maar niets bleek minder waar in het tweede bedrijf. De bezoekers konden, in tegenstelling tot voor de pauze, uitstekend tegenstand bieden en na een uur spelen werd het uit de kluts en uiteindelijk via Bigas zelfs 3-1.

In de slotfase probeerde Eibar nog wel voor een resultaat te gaan, maar Real hield vrij eenvoudig stand en trok de 3-1 voorsprong over de streep. Dankzij de zege is de achterstand op koploper en rivaal Barça weer teruggebracht tot twee punten. Eibar blijft zestiende en blijft strijden tegen degradatie.