Saamhorigheid Urmondse helden

Print
Saamhorigheid Urmondse helden

Na een lange voetballeegte verheugen de Urmondse kartrekkers zich weer op voetbal en het drinken van een pilsje na de vrijdagtraining. Afbeelding: Van der Valk Urmond

Urmond -

De VV Urmondia-clubiconen Rogér Brull, Roel Wagemans en Mark Golsteijn zijn verzot op voetbal. Maar acuut alle voetbal- en ook reguliere werkzaamheden stopzetten als je er levens mee kunt redden? „Geen discussie waard.”

Ondernemerschap, flexibiliteit en dienstbaarheid wordt bij Hotel Van der Valk Urmond met hoofdletters geschreven. Het was dan ook geen toeval dat het hotel als eerste in Nederland werd omgebouwd tot coronacentrum, om regionale ziekenhuizen en thuiszorg te ontlasten. Sales en Banquet-manager Rogér Brull, financieel manager Roel Wagemans en technische dienst-duizendpoot Mark Golsteijn waren er nauw bij betrokken. Kan ook niet anders, want de drie vrienden behoren in Urmond tot de mensen die het cement en de stenen vormen.

„Dat ombouwen gebeurde echt in no time”, herinneren ze zich met ingetogen trots. „Personeelsleden, professionals van GGD, de Meander Groep, Defensie en huisartsenpost. Met zo’n 120 mensen hebben we drieënhalve dag door gebuffeld. Het mooie was de saamhorigheid. Rangen en functies waren bijzaak. Echt chique en goed voor de moraal was dat onze directeur Jasper Leschot voorop ging. Hij pakte écht alles mee aan. En ook anderen verrichtten de meest uiteenlopende werkzaamheden. Zo hielpen bijvoorbeeld de koks mee in de technisch dienst”, zegt Mark Golsteijn.

In Hotel Urmond werden 240 bedden ingericht voor coronapatiënten die geen ziekenhuiszorg meer nodig hadden, maar nog niet naar huis konden. In totaal zijn 78 patiënten in Urmond ondergebracht geweest. Op 15 mei werden coronacentrum en huisartsenpost weer gesloten. Alle matrassen en linnengoed werd verwijderd en vernietigd. Alle kamers werden door een gespecialiseerd bedrijf grondig ontsmet met waterstofperoxide. „Dat werkt perfect. Je moest daarna alleen niet te snel de kamer betreden, anders had je blonde haren”, zorgt td Golsteijn voor een gulle lach. „Wat nu het nieuwe normaal is? De voorschriften en protocollen zijn vele malen heiliger geworden”, meent Rogér Brull. „Het coronacentrum gaf ook de aanzet om ontwikkelingen op een goede manier voor te zijn. Achter het hotel is nu een GGD-coronatest-drive-in gebouwd. Zo’n 700 mensen rijden er dagelijks binnen. Ieder contact met reguliere hotelgasten wordt strikt vermeden.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen