Parkstad Lions-talent Bjarne Reinhardt attractie op de werpheuvel

Print
Parkstad Lions-talent Bjarne Reinhardt attractie op de werpheuvel

Bjarne Reinhardt in actie als pitcher voor Parkstad Lions. Afbeelding: Georg Moulen

Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Honkbalclub ARX ICT Parkstad Lions heeft een opvallend sterk juniorenteam, met spelers uit alle windrichtingen. Van Kerkrade en Landgraaf tot Epen en Oirsbeek. En Amerikaanse spelers van de naburige NATO-basis natuurlijk.

Bjarne Reinhardt had bijna geen andere keus dan honkbal te spelen. Hij stamt namelijk uit een echte honkbalfamilie. Vader Holger en moeder Nadine zijn voormalig Duits international en ook zijn broers Torben (20) en Magnus (17) zijn verslaafd aan baseball, de sport die in Amerika zo immens populair is.

Op de NATO Air Base in Geilenkirchen leerde hij van zijn vader Holger de grondbeginselen. Aansluitend verfijnde hij onder de vleugels van zijn vader zijn kunnen bij honkbalclub ARX ICT Parkstad Lions in Heerlen. Trainer Holger Reinhardt bewees dat talentontwikkeling de levensader van een club is. Er ontspon zich een succesreeks. Vier keer kampioen, vier keer winnaar van de Limburg Cup. Vooral ook dankzij sterspeler Bjarne Reinhardt.

De ‘pitcher’ weet hoe slagmannen aan te vallen. De werper gooit de bal sneller en beter dan anderen van zijn leeftijd. Door zijn lengte lijken de ballen die hij met ruim 95 mijl per uur op de slagmannen afgooit nog zeker tien mijl per uur sneller. Indien nodig kan hij ook de ‘pestkop’ van de speelplaats zijn. Want ook de zogeheten off-speed pitch: een langzamere worp, waardoor een slagman vaak te vroeg slaat - en dus mist - zit ook in het repertoire.

Bjarne Reinhardt (16) vervolgt inmiddels zijn Amerikaanse droom. Hij hoopt dat zijn kwaliteiten hem in de MLB brengen, de Noord-Amerikaanse topcompetitie. Bij voorkeur bij zijn favoriete team de Boston Red Sox. De talentvolle tiener heeft er alles voor over en krijgt optimale steun van zijn familie. „Bjarne studeert in een sportkostschool in Paderborn en speelt nu ook voor tweedebundesligist The Untouchables Paderborn. In 2019 werd hij met Duitsland U15 in Italië Europees kampioen. Inmiddels is hij al U18-international”, vertelt vader Holger. Hoe groot de kans is dat hij zijn Amerikaanse droom waarmaakt? Geen idee. Bjarne heeft het talent en de passie. Maar het is ook een kwestie van geluk. Van op het juiste moment gescout worden. Maar als je het niet probeert kun je het ook niet weten”, glimlacht Holger Reinhardt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen