Mark Diemers bijna officieel van Feyenoord

Print
Mark Diemers bijna officieel van Feyenoord

Mark Diemers. Afbeelding: SOCCRATES/BSR

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Als alles volgens plan verloopt, presenteert Feyenoord deze week Mark Diemers als eerste nieuwe aanwinst voor komend seizoen. De 26-jarige middenvelder heeft de clubleiding van de Rotterdammers verteld dat hij dolgraag naar de Kuip verhuist.

FC Groningen kreeg van de speler van Fortuna Sittard te horen dat hij afziet van een stap naar de Euroborg. Het principeakkoord dat FC Groningen en Fortuna Sittard eerder hadden bereikt vervalt vandaag, maandag. Vanaf dinsdag is Diemers dus vrij om bij een andere club te tekenen.

Lees ook: Advocaat hamerde op komst Diemers

Voor trainer Dick Advocaat is de komst van Diemers een opsteker. De trainer zag sinds zijn komst naar de Kuip diverse middenvelders vertrekken. Yassin Ayoub, Liam Kelly, Renato Tapia en Oguzhan Ozyakup verdwenen uit Rotterdam. Bovendien heeft steunpilaar Leroy Fer zijn aflopende contract nog altijd niet verlengd en zijn er grote clubs die groeibriljant Orkun Kökcü intensief volgen.

Advocaat kreeg alleen Wouter Burger, die op huurbasis een paar maanden bij Excelsior heeft gespeeld, vooralsnog terug als extra middenvelder. De trainer wil echter minimaal zes middenvelders met het oog op het dubbele programma dat de Rotterdammers komend seizoen gaan draaien met hoogstwaarschijnlijk de groepsfase Europa League. Met Diemers, die indruk maakte op de 72-jarige Hagenaar in de onderlinge ontmoetingen tussen Feyenoord en Fortuna Sittard, denkt Advocaat veel meer mogelijkheden te hebben. Bovendien rekent de trainer erop dat Feyenoord later in de zomer nog een extra middenvelder kan toevoegen aan de selectie.