Deze vier coronamaatregelen zijn maandag versoepeld

Print
Deze vier coronamaatregelen zijn maandag versoepeld

Afbeelding: RodneyPhotography

De maatregelen om het coronavirus te controleren worden stap voor stap versoepeld. Het kabinet besloot eerder om vanaf 15 juni weer wat meer toe te laten. Een overzicht.

  • Bewoners in verzorgingstehuizen mogen weer meerdere bezoekers ontvangen, behalve op locaties waar zich nog besmettingen voordoen.
  • Het is weer mogelijk om naar zestien Europese landen te reizen. De reisadviezen van België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Frankrijk, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Polen, Portugal, Tsjechië en Zwitserland zijn van oranje naar geel gegaan. Ook het Caribisch deel van het Koninkrijk is weer toegankelijk.
  • De sanitairgebouwen worden weer in gebruik genomen op campings en vakantieparken. Een welkome, maar ook broodnodige meevaller voor campingbazen.
  • Er zal weer beperkt les worden gegeven op mbo’s, hbo’s en universiteiten. Praktijklessen mogen worden opgestart en ook kunnen docenten weer toetsen en tentamens afnemen op locatie. Colleges worden tot de zomervakantie nog wel digitaal aangeboden.

De overige coronaregels en adviezen, om bijvoorbeeld geen handen te schudden en 1,5 meter afstand te houden, blijven van kracht.