Stefan (53) en Lisbeth (53) uit Sittard houden als re-enactmentacteurs de geschiedenis levend

Print
Stefan (53) en Lisbeth (53) uit Sittard houden als re-enactmentacteurs de geschiedenis levend

Stefan Willems en Lisbeth Sørensen Afbeelding: Loraine Bodewes

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Re-enactmentacteurs laten vervlogen tijden herleven. Ze staan met beide benen in 2020, maar vertoeven net zo lief in de middeleeuwen, de Tweede Wereldoorlog, de tijd van de Romeinen of het Wilde Westen. Zo ook Stefan en Lisbeth uit Sittard.

Naam: Stefan Willems (53) en Lisbeth Sørensen (53)

Woonplaats: Sittard

Historische rol: Duitse soldaat/burgers uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog

Dat krijg je ervan als je voor de Duitse kant kiest. „Dan verlies je uiteindelijk altijd”, lacht Stefan Willems uit Sittard. Zelfs toen ze als Duitse soldaten een paar jaar geleden tijdens het naspelen van een gevecht bij het Miljoenenlijntje in Simpelveld onverwacht in de meerderheid waren. „Bij de Amerikanen hadden ze toen nogal wat afzeggingen.”

Maar uiteindelijk waren het toch de Duitsers die ter aarde stortten en zwaaiend met een witte vlag moesten capituleren. Die interesse voor de Duitse kant van de Tweede Wereldoorlog heeft Willems al van kleins af aan. „Dat is ooit begonnen met modelbouw. Toen vond ik de Duitse tanks ook al interessanter en bijzonderder dan al dat bekende Amerikaanse materieel.”

Lees meer over Stefan & Lisbeth en andere Limburgse re-enactmentacteurs in het artikel: Deze Limburgse re-enactmentacteurs houden de geschiedenis levend: ‘Stiekem hebben we toch een koelkast’

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen