PvdA/GroenLinks vraagt aandacht voor leefomgeving arbeidsmigranten in Peel en Maas

Print
PvdA/GroenLinks vraagt aandacht voor leefomgeving arbeidsmigranten in Peel en Maas

Arbeidsmigranten kunnen onvoldoende afstand houden tijdens hun werk of binnen hun leefomgeving. PvdA/GroenLinks wil dat Peel en Maas daar werk van maakt om dat te verbeteren. Afbeelding: ANP

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

Het college van Peel en Maas moet onderzoeken of het de werk- en leefomgeving van arbeidsmigranten kan verbeteren. Daartoe roept PvdA/GroenLinks op via een aantal raadsvragen.

De fractie vraagt om extra aandacht voor arbeidsmigranten naar aanleiding van de eerste aanbevelingen van het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten. Dat team is in mei door het kabinet ingesteld om voorstellen te doen om de werk- en leefomstandigheden van deze doelgroep te verbeteren. Afgelopen donderdag verscheen het eerste rapport.

Huisartsen Maasbree

Daarnaast spelen de zorgen die huisartsenpraktijk Maasbree onlangs uitte een rol om te onderzoeken of de leef- en werkomstandigheden verbeterd kunnen worden. De huisartsenpraktijk vreest dat de zorg in het dorp in het geding komt vanwege 1500 arbeidsmigranten die in het zorggebied wonen. Volgens de artsen geeft dit een onaanvaardbare toename van zorgvragen in hun praktijk.

Veilige werkplek

PvdA/GroenLinks roept het college van B&W daarom op werk te maken om het gesprek met betrokken partijen aan te gaan om de situatie te verbeteren. De fractie heeft daarover vragen gesteld aan het college. Met name het afstand houden op de werkplek en in het vervoer daarnaar toe vraagt om extra aandacht en maatregelen, concludeert PvdA/GroenLinks. Ook moet er kritisch gekeken worden naar de woonsituatie volgens de fractie. Ze wil op zijn minst dat iedere arbeidsmigrant beschikt over een eigen slaapkamer en dat maximaal twee personen een woning delen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen