Aftellen maar! Op deze data in 2021 wordt het Eurovisie Songfestival gehouden

Print
Aftellen maar! Op deze data in 2021 wordt het Eurovisie Songfestival gehouden

Afbeelding: Videostill

Het aftellen kan beginnen, de nieuwe data voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam zijn bekend. Op zaterdag 22 mei 2021 vindt de grote finale plaats in Ahoy.

Het lijkt nog ver weg, maar achter de schermen gebeurt al van alles om het muzikale spektakel volgend jaar plaats te laten vinden. Omdat het dit jaar niet door kon gaan, wordt nu hard gewerkt om er in mei 2021 alsnog een groot feest van te maken. Op dinsdag 18 en donderdag 20 mei zijn de halve finales, op zaterdag 22 mei de finale.

,,De muziek, de artiesten, de fans, de wedstrijd en het verbindende internationale karakter — die combinatie maakt het Eurovisie Songfestival zo bijzonder. We hebben nu een jaar de tijd om met de betrokken partijen alle scenario’s in detail uit te werken en het hoe dan ook mogelijk te gaan maken, ongeacht de omstandigheden en desnoods met aanpassingen”, aldus uitvoerend producent Sietse Bakker.

Zo groot mogelijk publiek

Jolanda Jansen, directeur van Ahoy, is blij dat het volgend jaar alsnog gaat gebeuren. ,,We gaan er met elkaar alles aan doen om dit evenement voor een zo groot mogelijk publiek mogelijk te maken: uiteraard doen we dit verantwoord en staat de veiligheid van artiesten, bezoekers en medewerkers altijd voorop.”

Hoe het Eurovisie Songfestival vorm gaat krijgen, is nog niet bekend. Het is maar de vraag of het volgend jaar wel mogelijk is om grote massa’s mensen bijeen te brengen. De komende maanden wordt besloten welke elementen van de afgelaste editie van 2020 meegaan naar 2021.

Jeangu Macrooy

,,Het decor gaat mee naar volgend jaar, want dat stond al klaar. Verder hangt veel natuurlijk af van wat tegen die tijd überhaupt kan, van de beschikbaarheid van alle betrokkenen en van wat past bij de nieuwe tijdgeest,” zegt Bakker. AVROTROS bevestigde in maart al dat Jeangu Macrooy de Nederlandse deelnemer blijft voor 2021. Het Eurovisie Songfestival-reglement bepaalt wel dat Macrooy een nieuw lied zal moeten inzenden.

Wie een kaartje had gekocht voor de editie van 2020 kan die meenemen naar volgend jaar. Ook is er een mogelijkheid om het geld terug te krijgen. Vooralsnog heeft 4 procent van de tickethouders dat gedaan.