Pinkpop-artiesten doen alsnog live-optredens vanuit Paradiso

Print
Pinkpop-artiesten doen alsnog live-optredens vanuit Paradiso

Pinkpop gaat komend weekend niet door, maar er zijn toch activiteiten rondom het festival op internet. Afbeelding: Harry Heuts

Heerlen / Landgraaf -

Een live-editie van Pinkpop zit er dit jaar door de coronamaatregelen niet in, maar toch kunnen fans in het komende weekeinde via meerdere platforms van festivalmuziek genieten. Zo treden meerdere Nederlandse artiesten alsnog op, weliswaar niet in Landgraaf maar vanuit Amsterdam.

In het muziekprogramma Pinkpop 2020, dat zaterdagavond 20 juni op NPO 3 wordt uitgezonden, praat Eric Corton met een aantal Nederlandse acts die dat weekend op het podium in Landgraaf zouden hebben gestaan. Chef'Special, The Kik, Nona en Ten Times A Million treden dan live op vanuit poptempel Paradiso in Amsterdam.

Een dag eerder wordt online een grote Pinkpop-quiz gehouden over 50 jaar Pinkpop. De quiz, waar 950 teams aan meedoen, wordt vanuit Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen gepresenteerd door Sander Ruijters en is thuis te volgen via de website. Aansluitend vindt de KINK Afterparty plaats waarbij dj Michiel Veenstra de grootste festivalklassiekers laat horen.

Speech

Op NPO 3FM wordt komend weekend met optredens van voorgaande edities ook aandacht besteed aan het festival. Het digitale festival wordt via de Facebookpagina afgesloten met een speech van Mr. Pinkpop, Jan Smeets.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen