Dode militair in Brunssum twee maanden eerder gewond gevonden in Schinveld

Print
Dode militair in Brunssum twee maanden eerder gewond gevonden in Schinveld

Afbeelding: AS Media

Brunssum / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth -

De man die zaterdagmiddag dood werd aangetroffen in een parkje in Brunssum blijkt dezelfde persoon te zijn die eind maart gewond werd gevonden in Schinveld.

Het betreft een 50-jarige militair, die onderdeel uitmaakte van de Slowaakse delegatie op het NAVO-hoofdkwartier JFC in Brunssum. De marechaussee doet onderzoek naar de doodsoorzaak.

Voorbijgangers vonden de militair op 26 maart bij het sportpark Burgemeester Adams. Hij was gewond aan het hoofd, onderkoeld en niet aanspreekbaar. De man werd daarop naar het ziekenhuis gebracht. De marechaussee sloot niet uit dat er sprake zou kunnen zijn van een geweldsdelict.

Te veel gedronken

Een week later kwam JFC met het bericht dat uit verhoor van de militair was gebleken dat de man te veel had gedronken en daardoor ten val was gekomen en bewusteloos was geraakt. Volgens een woordvoerder van de marechaussee werd de man op transport naar Slowakije gezet. Het slachtoffer zou daar verder herstellen van zijn verwondingen.

Toen de man in staat was om zijn werk in Brunssum te hervatten, werd hij weer bij JFC gestationeerd. Afgelopen zaterdag werd hij dood gevonden in een parkje aan de Iepenstraat.

De marechaussee bevestigt dat de zaak zeer ongewoon is, maar wil er verder nog geen uitspraken over doen zolang de doodsoorzaak van de man niet is vastgesteld. De nabestaanden van het slachtoffer in Slowakije zijn op de hoogte gesteld. De commandant van JFC, Jörg Vollmer, heeft inmiddels zijn medeleven betuigd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen