Winkeldieven actief met tassen die detectiesysteem omzeilen

Print
Winkeldieven actief met tassen die detectiesysteem omzeilen

Afbeelding: Politie Vaals/Facebook

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis -

De politie waarschuwt in Vaals voor winkeldieven met geprepareerde ‘big shoppers’. Deze tassen zijn zo gemaakt dat ze het detectiesysteem kunnen omzeilen.

Zaterdag 6 juni werd één van de mannen aangesproken door het personeel van een winkel. Daarop rende de man de winkel uit richting de Duitse grens.

Vorige week donderdag werd een boa van de gemeente Vaals gealarmeerd dat de winkeldieven opnieuw actief waren in het centrum van Vaals. Iets later werd door een boa een man met een grote boodschappentas aangetroffen. Tijdens het gesprek dat erop volgde, werd de man steeds zenuwachtiger. Op een gegeven moment liet de man de tas uit zijn handen vallen en rende hij tegen het verkeer in richting de Duitse grens.

Het is onduidelijk wat er buitgemaakt is bij de diefstallen.

Groepen

Volgens de politie werken deze winkeldieven in groepen. Daarbij parkeren ze een voertuig net over de grens en trekken ze met de geprepareerde tassen richting Vaals om er diefstallen te plegen. Als de buit binnen is, wordt deze snel naar het voertuig gebracht en komen ze weer terug voor een nieuwe lading.

De politie adviseert getuigen van een diefstal meteen de politie te bellen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen