Amerikaans gevechtsvliegtuig neergestort in Noordzee, lichaam piloot gevonden

Print
Amerikaans gevechtsvliegtuig neergestort in Noordzee, lichaam piloot gevonden

Afbeelding: Getty Images

De piloot van het Amerikaanse gevechtsvliegtuig dat maandagochtend rond half tien plaatselijke tijd neerstortte in de Noordzee, is gevonden. Er werd al sinds maandagochtend naar de man gezocht. Eerder werd al het wrak van het vliegtuig gevonden.

De crash van de F-15c, gestationeerd op RAF Lakenheath in het Britse Suffolk, vond om 10.30 uur plaats tijdens een trainingsmissie. Het vliegtuig zou 137 kilometer van de kust van East Yorkshire neergestort zijn.

Ondertussen is een vliegtuigwrak in de zee gevonden, in de buurt waar de F-15c is gecrasht. Wanneer een piloot in een gevechtsvliegtuig zijn schietstoel activeert, wordt normaal gezien automatisch de locatie van de piloot uitgezonden. Het is nog niet duidelijk of de piloot gebruik heeft gemaakt van de schietstoel.

Kustwacht

Sinds maandagochtend was de Britse kustwacht met helikopter en reddingsschepen op zoek naar de piloot. Dat gebeurde lange tijd zonder succes, liet kolonel Will Marshall in een videoboodschap weten op Twitter. ,,De piloot is nog altijd vermist. We zullen updates geven met respect voor de familie van de piloot.” Verder bedankt de kolonel de Britse kustwacht voor hun werk. Inmiddels is het lichaam van de piloot dus gevonden.

Maandagochtend plaatste de militaire basis nog een foto op Twitter van de betrokken vliegtuigen. Vermoedelijk vlogen er nog twee andere straaljagers bij de gecrashte F-15c.

RAF Lakenheath is de grootste Amerikaanse luchtmachtbasis in het Verenigd Koninkrijk. Jaarlijks zijn er duizenden Amerikaanse soldaten gestationeerd.