Dier van de week

Dier van de week: Chelsea

Print
Dier van de week: Chelsea

Chelsea. Afbeelding: Dierenopvang Op De Smakterheide

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week Chelsea, een Anatolische herder (ook wel bekend als Turkse herder). Een lieve jonge teef van december 2018.

Ze kwam als vondeling binnen en bleek gechipt, Chelsea liep weg van haar baas, die haar door omstandigheden niet meer terug wil.

Leukste kenmerk?

„Chelsea is een super lieve, fijne hond in de omgang met mensen. Zeker gezien het ras waarvan bekend is dat zij terughoudend kan zijn naar vreemden.”

Wat is haar favoriete bezigheid?

„Chelsea is een hond die erg graag samenwerkt met haar baas of gezin. Haar ras heeft voldoende ruimte en beweging nodig. Ze is een hond die graag meegaat op verre wandelingen. Drie keer daags een rondje rondom huis is zeker niet voldoende.”

Heeft zij minpuntjes?

„Chelsea kan helaas niet met andere honden overweg. Uit voorzorg word ze daardoor ook niet bij katten en/of kleine kinderen geplaatst.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Het is een grote, krachtige hond van een geweldig ras voor de liefhebbers. Het is geen beginnershond! Chelsea is een sociale hond naar mensen, maar heeft daarnaast nog de juiste opvoeding nodig. Ze heeft alleen baat bij een eerlijke doch consequente leider. Als iemand met ervaring met haar aan het werk gaat, word ze vast en zeker een hele fijne (gezins)hond. We zoeken een plek met voldoende ruimte voor haar, welke niet gelegen ligt in een woonwijk!”

Gaat jou hart sneller kloppen van deze kanjer en ga jij dit avontuur aan? Neem dan vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray, , tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle overige dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.

Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.

Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen