Tientallen bekeuringen uitgedeeld voor illegaal recreëren in Zuid-Limburg

Print
Tientallen bekeuringen uitgedeeld voor illegaal recreëren in Zuid-Limburg

Staatsbosbeheer en de groene brigade deelden zondag onder meer boetes uit omdat mensen in natuurgebieden honden los lieten lopen. Afbeelding: archief Annemiek Mommers

Bunde / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland -

Tijdens een gezamenlijke actie van Staatsbosbeheer en de groene brigade van de provincie hebben afgelopen zondag 31 recreanten een bon gekregen in natuurgebieden in Zuid-Limburg.

Zo kregen mensen boetes voor het niet aangelijnd hebben van hun hond en mountainbiken en paardrijden op plaatsen waar dat niet is toegestaan. De acties vonden plaats in het Bunderbos, Savelsbos en Ravensbos.

Klachten

Staatsbosbeheer en de groene brigade traden op nadat er bij boswachters de laatste tijd veel klachten binnen waren gekomen over recreanten die zich niet aan de regels houden.

Overlast

Ook andere natuurorganisaties hebben vastgesteld dat bepaalde natuurgebieden in coronatijd vaak meer bezoekers trekken en dat het soms gepaard gaat met meer overlast.

Een doorn in het oog vormt ook het dumpen en achterlaten van afval in natuurgebieden. Dat speelt onder meer in het Midden-Limburgse Maasplassengebied.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen