Douwe Bob geeft toch concert op Terschelling, politie grijpt in

Print
Douwe Bob geeft toch concert op Terschelling, politie grijpt in

Douwe Bob. Afbeelding: ANP Kippa

Douwe Bob heeft maandag toch een poging gedaan op te treden op Terschelling. De zanger negeerde daarmee het verzoek van de gemeente om dat niet te doen. De politie heeft ingegrepen om het concert af te breken, bevestigt een woordvoerder van de politie Noord-Nederland na berichtgeving van onder meer de Leeuwarder Courant.

Op een foto die de Leeuwarder Courant deelt, is te zien hoe een agent en een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (boa) Douwe Bob verzoeken om het optreden af te blazen. Volgens de krant wordt de zanger dinsdag verwacht op het politiebureau van Terschelling. Het management van de zanger was maandagavond niet direct bereikbaar voor commentaar.

Douwe Bob kondigde zondag aan dat hij zou gaan optreden op het Waddeneiland vanwege het afgeblazen festival Oerol. Een dag later liet de zanger al weten dat het niet door mocht gaan van de gemeente. ,,Het loopt zo uit de hand, is het idee”, zei de zanger eerder op maandag. Toen stelde Douwe Bob echter nog dat hij het erbij zou laten zitten. ,,Regels zijn regels en we respecteren het.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu