Nederweert gaat in weekend afval bij containers weghalen

Print
Nederweert gaat in weekend afval bij containers weghalen

Overvolle prullenbak op een zonnige zondag in park De Heerlijkheid aan de Zuid-Willemsvaart. Afbeelding: De Limburger

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Nederweert gaat in het weekend afval dat naast de ondergrondse containers wordt gezet, opruimen. Eerder is het legen van de containers al uitgebreid van 3 naar 5 keer per week.

De hoeveelheid afval die wordt aangeboden is sinds de corona-uitbraak flink gegroeid en daarom heeft de gemeente Nederweert het aantal leegbeurten van de ondergrondse containers opgeschroefd van drie naar vijf keer per week. Dat gaat nu ook met het legen van prullenbakken in de openbare ruimte gebeuren. Bovendien zullen zakken vol blik en plastic verpakkingen die in de weekenden naast de containers worden geplaatst zodra die vol zitten door de gemeente worden weggehaald. Maar de gemeente zal ook strenger gaan controleren en beboeten voor het dumpen van afval. De komende tijd wordt steekproefsgewijs gedumpt afval onderzocht om de afzender te achterhalen. De boete voor het illegaal dumpen van afval is 380 euro.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen