100e verjaardag voor Leonie uit Schinveld met champagne, taart en ballonnen

Print
100e verjaardag voor Leonie uit Schinveld met champagne, taart en ballonnen

De jarige mevrouw Wijshoff, met de bloemen en advocaat en slagroom van de burgemeester. Afbeelding: Peter Trompetter

Schinveld / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth -

Ballonnen, slingers, taart en heel veel gezelligheid. Op de 100e verjaardag van Leonie Wijshoff uit Schinveld werd veel gelachen. Mevrouw werd in het zonnetje gezet en genoot hier overduidelijk van. „Allemaal: bedankt, bedankt, bedankt!”

Familie en vrienden stonden onder partytenten, die voor het raam van zorgcentrum Aan de Bleek waren geplaatst. In het zorgcentrum, de huidige woonplaats van mevrouw Wijshoff, zat de jarige voor het raam, vanaf waar ze alles kon zien en horen. Dat horen ging niet iedere keer helemaal goed. Na een paar keer ‘wat zeg je?’ te hebben geroepen, gaf mevrouw Wijshoff met een grapje toe dat het horen niet vlot ging. „Ik ben doof aan de ene kant en aan de kant hoor ik niet.”

Champagne

De verjaardag begon met een champagneontbijt in Aan de Bleek, waar dochters Berth en Margriet bij konden zijn. Berth vertelt: „Het was super. Met taart en champagne erbij. De medewerkers hebben ontzettend hun best gedaan.” Zodra het grootste gedeelte van de bezoekers zich onder de partytenten verzameld heeft, spreekt Margriet haar moeder toe in de microfoon. „Mam, er zijn hier een heleboel mensen die u willen feliciteren.” Moeder: „Oh, geweldig!”

Boerderij

Leonie Wijshoff kwam ter wereld in het gezin van Douven aan de Steenweg in Merkelbeek, als een van de acht kinderen. In die straat heeft ze altijd gewoond, als kind op de boerderij van haar ouders en later in haar eigen huis, met haar man Leo en twee dochters. 96 jaar heeft ze zelfstandig aan de Steenweg gewoond, sinds vier jaar woont ze in Schinveld. In het gemengd boerenbedrijf van haar ouders werkte mevrouw Wijshoff als melkventster, de melk bracht ze rond op de fiets. Haar kleinkinderen voeren tijdens haar 100e verjaardag een sketch op: kleinzoon Luc is een oude inwoner van Merkelbeek, aan wie kleindochter Charlot - op een fiets van Melkboer Douven - als oma zijnde melk rondbrengt. „Oma”, zegt Charlot door de microfoon. „Ik kan niet geloven dat u 100 bent geworden.” Daar sluit oma zich bij aan. „Ik geloof het zelf ook nog steeds niet!”

’s Middags komt ook burgemeester Eric Geurts mevrouw Wijshoff persoonlijk feliciteren, al dan niet aan het raam. Een felicitatie, bos bloemen en een fles advocaat met slagroom. „Het is jammer dat we nu niet écht bij elkaar kunnen zijn”, zegt de burgemeester. Aan het stralende gezicht van mevrouw Wijshoff te zien, lijken de gebeurtenissen van vandaag meer dan voldoende. „Dank u wel, meneer.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen