Duitse justitie stuurt ouders van Maddie brief waarin staat dat hun dochter dood is

Print
Duitse justitie stuurt ouders van Maddie brief waarin staat dat hun dochter dood is

Gerry en Kate McCann. Afbeelding: AP

Het Openbaar Ministerie (OM) in Braunschweig heeft de ouders van Madeleine McCann een brief geschreven waarin wordt bevestigd dat hun kind vermoord is. Dat verklaarde aanklager Hans Christian Wolters, die het onderzoek naar de Duitse hoofdverdachte Christian Brückner (43) leidt, tegenover de Britse krant The Mirror.

,,We hebben geen details met hen gedeeld”, aldus Wolters. ,,Dat zou het onderzoek in het gedrang kunnen brengen. We kunnen niet zeggen waarom ze dood is. Het is belangrijker dat we succesvol zijn en de dader vinden dan dat we al onze kaarten op tafel leggen.” Volgens Wolters wordt er in de zaak steeds meer informatie uitgewisseld tussen de Duitse, Britse en Portugese politie, maar hij gaf toe dat ,,niet elk detail is doorgegeven”.

Lees ook: Vermeende ontvoerder Maddie McCann: Ik praat pas als justitie hard bewijs heeft

Onderzoek

Gerry en Kate McCann, de 52-jarige ouders van de Britse peuter die in 2007 op 3-jarige leeftijd verdween uit haar bed tijdens een vakantie in Portugal, worden op de hoogte gehouden naarmate het onderzoek naar de Duitse hoofdverdachte Christian Brückner vordert, meldt The Mirror.

De advocaat van de ouders in Portugal, Rogerio Alves, heeft deze week een ontmoeting met de Portugese speurders. Volgens de Britse krant hoopt hij tijdens dat overleg te weten te komen welk bewijs het Duitse gerecht precies in handen heeft, maar na de verklaringen van Wolters in de Britse pers lijkt het erg onwaarschijnlijk dat dat zal gebeuren. Het OM in Braunschweig zegt ‘enig bewijs’ te hebben maar geeft geen details omwille van ‘onderzoekstactische redenen’.

Lees ook: Portugese politiechef: Aanwijzingen tegen Duitse Maddie-verdachte zijn veelbetekenend

Hoofdverdachte

Ondertussen weigert Christian Brückner vragen te beantwoorden over de zaak, zo werd eerder al bekend. Het is aan de autoriteiten om met bewijs te komen, verklaarde zijn advocaat Friedrich Fülscher maandag tegenover de krant The Times. ,,Geen enkele beschuldigde persoon hoeft zijn onschuld te bewijzen tegenover de onderzoekers.” Het zwijgen van Brückner moet volgens de advocaat niet worden uitgelegd als een schuldbekentenis.

Lees ook: ‘Duitse politie blunderde bij verdachte in zaak Maddie’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee