Kerkradenaren schreven koffietafelboek over Azië

Print
Kerkradenaren schreven koffietafelboek over Azië

Olaf Tetteroo en Jolanda Schepers tijdens hun reis door Myanmar. Afbeelding: Privé

Kerkrade / Eygelshoven -

Jolanda Schepers en Olaf Tetteroo hebben hun reizen samengevat in hen boek: ‘De essentie van Azië’. Ze reisden door China, Tibet, India, Muyanmar, Cambodja en Laos.

Het boek is een mix van eigen ervaringen, waarin de cultuur en de natuur van een land verteld en afgebeeld wordt en de verhalen van de mensen die Schepers en Tetteroo op hun pad zijn tegengekomen. De teksten in het boek zijn geschreven door Schepers, de foto’s zijn gemaakt door Tetteroo. Het boek is gemaakt voor iedereen die zich wil laten inspireren door verhalen en beelden uit Azië.

Eenvoudig is het promoten van een reisboek tijdens de coronacrisis niet, vertelt Schepers. „Enthousiast gingen wij in januari naar de Reis&Co in Groningen, de Vakantiebeurs in Utrecht en de Huishoudbeurs in Amsterdam om ons boek te promoten. En toen kwam corona. Niet alleen lezingen en presentaties stopten, maar de hele reiswereld kwam tot stilstand.” Nu schrijft het stel verhalen en maakt het filmpjes over hun dagelijks leven, dat ze koppelen aan thema’s uit hun boek en delen op sociale media.

Plannen voor de toekomst zijn om, zodra de coronamaatregelen het toe laten, mindfulnesstraining te gaan geven in de natuur. „Waarbij ons boek een mooie rol zal krijgen”, vertelt Schepers. „En zodra het weer kan, zullen we weer presentaties geven om mensen te inspireren. Uiteraard staat het ook op de planning om weer op reis te gaan, om zelf weer nieuwe ervaringen om te doen die we kunnen delen.”

De essentie van Azië is online en in verschillende boekhandels te koop.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen