Dave Roelvink verliest macht over stuur en rijdt Lamborghini van vriend in de prak

Print
Dave Roelvink verliest macht over stuur en rijdt Lamborghini van vriend in de prak

Afbeelding: ANP Kippa

Realityster Dave Roelvink (26) verloor in de nacht van maandag op dinsdag de macht over het stuur en reed zo de auto van een vriend in de prak. Hij is er vrijwel zonder kleerscheuren vanaf gekomen, maar de peperdure Lamborghini van zijn vriend is flink gehavend. ,,Ik ben me doodgeschrokken.”

Op Instagram deelt hij een foto van de auto die total loss is. „Na het wegslippen van de auto ben ik vannacht de macht over het stuur verloren. God zij dank ben ik er vrijwel zonder letsel vanaf gekomen.”

De vriend, een fitnessinfluencer die bekend is onder de naam Mo Bicep (ruim 300.000 volgers), zette dinsdagochtend een video online waarin hij belt met Roelvink over het ongeluk. „Gelukkig dat er niks met jou is gebeurd, bro. Alles komt goed en alles gebeurt met een reden, materiaal is vervangbaar en een leven niet.” Ook zegt hij dat ‘een ongeluk in een klein hoekje zit’. „Ik had ook een ander belletje kunnen krijgen, dat er ook iets met jou was gebeurd.” Maar balen is het wel, zegt hij. „Ik heb kei- en keihard gewerkt voor deze auto. Het is mijn droomauto.”

‘Die kracht’

Roelvink, de zoon van volkszanger Dries, legt in de video uit dat hij de macht over het stuur verloor nadat hij optrok bij een stoplicht. „Door de kracht van die auto, misschien gleed ‘ie ook over een trambaan. Ik ben die auto niet gewend, die kracht. Ik probeerde terug te sturen, maar voordat ik het wist, zat ik tegen een paal. Bam. Airbags eruit, alles vloog alle kanten op”, zegt Roelvink, die de auto eventjes mocht lenen om een rondje te rijden. „De politie is erbij gekomen, ik heb geblazen, maar ik had geen alcohol op. Alles was voor de rest oké.”

„Rij ik gewoon een waggie van drie ton in de prak. Dat kan alleen mij overkomen”, verzucht Roelvink, die zegt dat de verzekering zich er nu over gaat buigen. „Mijn excuses, ik deed het niet met opzet.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen