Filmpje Maastrichtse dansgroep een hit in de VS

Print
Maastricht / Itteren -

Een video van de Maastrichtse dansgroep Oxygen is een regelrechte hit in de Verenigde Staten. Het filmpje - een registratie van een optreden van het dansgezelschap van Jennifer Romen in het NBC-programma World of Dance - is op diverse online-platforms inmiddels door 1,4 miljoen mensen bekeken.

Romen en haar acht dansers deden op 2 juni jongstleden auditie voor de jury van de tv-show World of Dance. Ze voerden een ingewikkelde dans uit, op het nummer Lovely van Billie Eilish & Khalid.

Ovatie

De juryleden, onder wie actrice, zangeres en danseres Jennifer Lopez, beloonden de negen Limburgse dansers met een staande ovatie.

Lopez toonde zich zeer onder de indruk: „Ik weet hoe moeilijk dat is, want ik heb dat met mijn eigen dansers geprobeerd te doen. En het is ons niet gelukt.”

Competities

De 25-jarige Jennifer Romen timmert met haar gezelschap Oxygen al jaren hard aan de weg en is inmiddels een gevestigde naam in de urban danswereld. Het Maastrichtse dansgezelschap heeft tv-competities gewonnen als Dance as One, Circus Gerschstanowitz en de finale behaald van Time to Dance en France got Talent. Het hoogtepunt bereikte Oxygen afgelopen jaar met het winnen van de grootste danswedstrijd ter wereld in Los Angeles. Niet eerder lukte het een Nederlandse dansgroep om dat evenement op haar naam te schrijven.

Solocarrière

Romen heeft ook een indrukwekkende solocarrière achter de rug. Haar prijzenkast puilt uit. Als hiphopdanser wist ze meerdere Europese en wereldtitels te winnen. Tegenwoordig heeft ze haar eigen dansacademie in Maastricht: The Urban School of Dance Arts (USDA).

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen