Douwe Bob krijgt proces-verbaal na ‘illegaal optreden’

Print
Douwe Bob krijgt proces-verbaal na ‘illegaal optreden’

Afbeelding: ANP Kippa

Douwe Bob heeft een proces-verbaal gekregen voor zijn ‘optreden’ op Terschelling bij het duinmeertje van Hee maandagmiddag. Dat schrijft de Leeuwarder Courant.

Het proces-verbaal krijgt hij voor het overtreden van de noodverordening. „Hij zegt dat ik een evenement heb georganiseerd”, zegt Douwe Bob over een van de agenten die zijn verklaring afnam op het politiebureau van Terschelling dinsdagochtend. Daar is de zanger het niet mee eens. „Dat kan je gewoon niet aantonen, want dat heb ik ook echt niet gedaan.” Bovendien, zegt de zanger, was dit geen probleem geweest als hij in een vliegtuig had opgetreden.

Lees ook: Douwe Bob geeft toch concert op Terschelling, politie grijpt in

In eerste instantie wilde Douwe Bob maandagmiddag op het Groene Strand, voor paviljoen De Walvis, een optreden geven. Daar stak de gemeente een stokje voor. Hij besloot zijn optreden toen maar af te blazen, maar liet tegenover een verslaggever van de Leeuwarder Courant stiekem vallen dat hij rond vier uur naar het duinmeertje bij Hee moest komen. Daar stond op een gegeven moment iemand, aan de overkant van het water, met een akoestische gitaar te zwaaien. Juist, Douwe Bob.

Lang duurde dit spontane optreden echter niet, ook boa’s hadden lucht gekregen van de rebelse actie. Na een handvol nummers was het dus alweer over met de pret.

„We zijn gewoon gaan spelen, ik heb het ook nergens opgezet”, legt Douwe Bob uit, doelend op zijn sociale mediakanalen. Hij vindt dat hij niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor mensen die naar hem komen kijken en vervolgens geen anderhalve meter afstand van elkaar houden. „Ik denk dat mensen prima voor zichzelf kunnen denken. Ze onderschatten het volk ook hè. We worden gewoon bang gepraat.”

Over zijn straf moet de officier van justitie oordelen en volgens Douwe Bob kan het alle kanten nog op. „Of het wordt nu losser, of ze gaan mij nu als voorbeeld nemen. Zo van: als je dit flikt, dan ga je gewoon de bak in!”, grapt hij. Hij hoopt dat het proces-verbaal bij de officier van justitie geseponeerd wordt, vertelt hij.

Hoe de boa’s en de politie uiteindelijk op de hoogte zijn gebracht van Douwe Bob zijn stiekeme optreden bij het meertje van Hee, weet hij zelf ook niet. „Tsja, het zijn je vrienden hè, het zijn je buren”, lacht hij. „Misschien was jij het wel. Of jij, of jij”, zegt hij wijzend naar omstanders, die als steunbetuiging aan de zanger naar het politiebureau waren gekomen.