Amsterdam

Transavia schikt in rechtszaak ‘coronavouchers’, passagiers krijgen geld terug

Print
Transavia schikt in rechtszaak ‘coronavouchers’, passagiers krijgen geld terug

Afbeelding: ANP

De rechtszaak tegen Transavia om de ‘coronavouchers’ is van de baan en de luchtvaartmaatschappij gaat passagiers het volledige ticketbedrag terugbetalen.

Duizenden passagiers hebben vanwege de coronacrisis in ruil voor hun geannuleerde vlucht een voucher gekregen maar een aantal nam daar geen genoegen mee en spande samen met claimbureau Aviclaim een rechtszaak aan. In totaal krijgen 85 klanten van Transavia bij elkaar ruim 20.000 euro aan vliegtickets terug met de schikking.

Die zaak betrof niet alleen Transavia, maar ook KLM. Die laatste maatschappij schikte niet. Dat is volgens Aviclaim opvallend omdat KLM net als Transavia vorige week nog meldde iedereen te gaan uitbetalen die graag het geld van het vliegticket terug wil hebben. Volgens een woordvoerder van KLM vraagt de luchtvaartmaatschappij de rechter om meer tijd zodat het de gegevens van de passagiers in deze zaak kan controleren.

KLM meldt dat iedere reiziger wiens vlucht is geannuleerd geld terug kan vragen, ook de passagiers die deze zaak hebben aangespannen. Eerder boden de luchtvaartmaatschappijen alleen reizigers waarvan de vlucht na een bepaalde datum was geannuleerd geld terug.

In totaal hebben meer dan 7500 passagiers zich gemeld bij Aviclaim. Het claimbureau meldt dat er ondertussen bij 66 verschillende luchtvaartmaatschappijen claims liggen.

.