Nicky Verjans stopt na vijftien jaar als profhandballer

Print
Nicky Verjans stopt na vijftien jaar als profhandballer

Afbeelding: Mitchell Giebels

Neerbeek -

Nicky Verjans (32) gaat stoppen als profhandballer. De speler uit Neerbeek was zeventien jaar toen hij vertrok naar de Duitse competitie waar hij vijftien jaar als prof speelde. Dertien seizoenen kwam hij uit voor HSG Nordhorn-Lingen, de club waarvoor hij 449 wedstrijden speelde.

Verjans maakte in 2018 al de keuze dat hij over twee jaar zou willen stoppen. Hij had nog twee dromen op dat moment: promoveren naar de Bundesliga met HSG Nordhorn-Lingen én met het Nederlands team het Europees Kampioenschap halen. „Dat eerste lukte, dat tweede helaas niet. Een zware schaambeenblessure zorgde ervoor dat ik tien maanden uit de roulatie ben geweest. Dat was een hele heftige tijd waardoor ik niet opnieuw kon aansluiten bij Oranje.” Dat Verjans geen eindtoernooi speelde met Oranje is desondanks voor hem geen smet. ,,Het EK 2020 in januari halen, is altijd mijn doel geweest. Ik heb ook als international in elf jaar tijd bijgedragen aan de ontwikkeling van het team, maar ik heb er vrede mee. Ik ben super trots erop dat die jongens er in januari wel stonden.”

Bundesliga

Met Nordhorn-Lingen speelde hij wel afgelopen seizoen Bundesliga, maar kwam hij weinig aan spelen toe. „Dat was jammer, maar ik wist dat het mijn laatste seizoen zou zijn. Daarom heb ik ook genoten van ons jaar in de Bundesliga.” Verjans heeft een erelijst waar menig handballer van droomt. De Neerbekenaar speelde bij slechts drie clubs in zijn loopbaan: BFC, HSG Nordhorn-Lingen en TuS N.-Lübbecke. Hij kwam tot bijna 600 officiële wedstrijden waarin hij meer dan 1800 doelpunten maakte. Zeven jaar speelde hij Bundesliga, acht jaar een niveau lager. Voor het Nederlands team speelde hij 65 interlands. In 2008 won Verjans de Europacup met Nordhorn-Lingen, een jaar later werd de finale verloren. In 2008 en 2012 stond hij in de Final Four van de Bundesliga. Eveneens haalde hij tijdens zijn carrière zijn bachelor- en masterdiploma.

Maatschappelijke carrière

De komende jaren gaat Verjans zich richten op zijn maatschappelijk carrière en aan de slag in de marketing en business development sector. Hij blijft ook in Duitsland wonen met zijn vrouw, oud-handbalster Ines Marquardt, en twee dochters (acht en vier jaar). Hij verdwijnt niet helemaal uit het handbalwereldje. Naast zijn werk gaat hij de C-jeugd bij Nordhorn-Lingen trainen.