Sri Lankaanse mannen opgepakt voor mensensmokkel bij Venlo

Print
Sri Lankaanse mannen opgepakt voor mensensmokkel bij Venlo

Afbeelding: Koninklijke Marechaussee

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Twee mannen uit Sri Lanka zijn maandagavond op de A67 bij Venlo opgepakt op verdenking van mensensmokkel. Het duo (28 en 46 jaar) wilde een medepassagier met een look-a-like paspoort illegaal de grens over brengen. Ook deze persoon is aangehouden.

De verdachten liepen tegen de lamp tijdens een verkeerscontrole van de Koninklijke Marechaussee.

De drie reden samen met een minderjarige Sri Lankaanse jongen in een voertuig met een Frans kenteken. Bij de controle van de auto overhandigde een inzittende een geldig Duits paspoort aan de marechaussee. Maar de persoon op de foto in het paspoort bleek niet degene te zijn die het document liet zien. Deze medepassagier is aangehouden voor identiteitsfraude. Naar zijn identiteit wordt onderzoek gedaan.

De Sri Lankanen die zijn aangehouden op verdenking van mensensmokkel waren de chauffeur en de bijrijder. Zij hadden wel geldige identiteitspapieren.

Ook de papieren van de Sri Lankaanse jongen waren in orde. Hij is gehoord als getuige en ondergebracht bij familie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →