Dierbaar

Knuffeldiertje Jacky uit Spaubeek is dol op zonnebaden

Knuffeldiertje Jacky uit Spaubeek is dol op zonnebaden

Afbeelding: DE LIMBURGER PETER SCHOLS

Spaubeek -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: konijn Jacky uit Spaubeek.

Helemaal zelf stuurde Amélie Meijs (7) uit Spaubeek ons een e-mail. Of konijn Jacky (4) alsjeblieft in het magazine mag, want hij is zo lief. Natuurlijk mag dat! Al heel lang wilde Amélie een konijntje, en dan het liefst eentje met een zwart-witte vacht. Pap en mam waren de beroerdste niet en vonden het goed, maar dan moest hij wel uit een dierenopvang worden gehaald, zodat er weer een konijntje kon worden gered.

Gered is Jacky zeker, want hij wordt door Amélie de hele dag door over-laden met knuffels. „Hij krijgt er nooit genoeg van. Zo schattig!”

Jacky mag regelmatig rondrennen in de keuken. De woonkamer is verboden terrein voor het konijntje. Daar staat de leren bank, die hij anders open zou krabben met zijn scherpe nageltjes. Wanneer Jacky niet door zijn baasje wordt vertroeteld, eet hij het liefst een stukje appel of speelt hij met zijn balletje.

Maar zijn grootste hobby is zonnebaden, zegt Amélie. „Dan gaat-ie helemaal languit liggen. Soms vind ik dat een beetje eng, dan ben ik bang dat hij ziek is. Als ik dan zie dat hij nog ademt, is het weer goed.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen