Dierbaar

Knuffeldiertje Jacky uit Spaubeek is dol op zonnebaden

Knuffeldiertje Jacky uit Spaubeek is dol op zonnebaden

Afbeelding: DE LIMBURGER PETER SCHOLS

Spaubeek -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: konijn Jacky uit Spaubeek.

Helemaal zelf stuurde Amélie Meijs (7) uit Spaubeek ons een e-mail. Of konijn Jacky (4) alsjeblieft in het magazine mag, want hij is zo lief. Natuurlijk mag dat! Al heel lang wilde Amélie een konijntje, en dan het liefst eentje met een zwart-witte vacht. Pap en mam waren de beroerdste niet en vonden het goed, maar dan moest hij wel uit een dierenopvang worden gehaald, zodat er weer een konijntje kon worden gered.

Gered is Jacky zeker, want hij wordt door Amélie de hele dag door over-laden met knuffels. „Hij krijgt er nooit genoeg van. Zo schattig!”

Jacky mag regelmatig rondrennen in de keuken. De woonkamer is verboden terrein voor het konijntje. Daar staat de leren bank, die hij anders open zou krabben met zijn scherpe nageltjes. Wanneer Jacky niet door zijn baasje wordt vertroeteld, eet hij het liefst een stukje appel of speelt hij met zijn balletje.

Maar zijn grootste hobby is zonnebaden, zegt Amélie. „Dan gaat-ie helemaal languit liggen. Soms vind ik dat een beetje eng, dan ben ik bang dat hij ziek is. Als ik dan zie dat hij nog ademt, is het weer goed.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen