Demonstratie tegen discriminatie in Heerlen: ‘Parkstad staat stil bij racisme’

Print
Demonstratie tegen discriminatie in Heerlen: ‘Parkstad staat stil bij racisme’

In Maastricht vond al eerder een anti-racismedemonstratie plaats. Afbeelding: ANP

Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld -

Heerlen Mondiaal houdt zaterdag 20 juni een anti-racismedemonstratie in Heerlen. Vanaf 14.00 uur vindt deze plaats op het Van Grunsvenplein.

De demonstratie moet een Parkstadbreed protest tegen racisme worden. Heerlen Mondiaal, dat andere organisaties oproept zich bij de demonstratie te voegen, heeft voor Heerlen gekozen omdat deze plek het best via openbaar vervoer bereikbaar is.

Lees ook: De geest komt uit de fles: ‘Racisme is meer dan een paar slechte mensen. Het is een breed systeem, ik wil dat mensen dat begrijpen’

Lint

Op het Van Grunsvenplein wordt zaterdag een lint van personen in de vorm van cirkels en spiralen gevormd. Daarbij houden de demonstranten twee armlengtes afstand. Mocht daarvoor op het Van Grunsvenplein niet voldoende plaats zijn, kunnen de cirkels en spiralen ook in de Stadstuin en op de Promenade gevormd worden. De organisatie geeft aan dat de RIVM-richtlijnen in verband met het coronavirus te allen tijde nageleefd moeten worden en roept deelnemers op om een mondkapje te dragen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen