Stein wil toeristen prikkelen met nieuwe informatiezuilen

Print
Stein wil toeristen prikkelen met nieuwe informatiezuilen

De informatiezuil in het winkelcentrum van Stein. Afbeelding: Gemeente Stein

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

De gemeente Stein heeft op drie locaties in de gemeente zogeheten ‘toeristische inspiratiezuilen’ geplaatst. Deze zuilen zijn te vinden in de binnenspeeltuin van het Steinerbos in Stein, het overdekte winkelcentrum in Stein en bij Brouwerij de Fontein.

De zuilen zijn voorzien van touchscreen en moeten er voor zorgen dat bezoekers aan de gemeente ‘geprikkeld raken’. De hoop is dan vervolgens dat deze (toeristische) bezoekers hun verblijf zullen verlengen of op een ander moment de gemeente Stein nog een keer willen bezoeken. De gemeente benadrukt dat de informatie op een ‘korte, bondige frisse’ digitale manier gepresenteerd wordt.

Lees ook: Stein stelt jaarlijks 40.000 euro beschikbaar voor stimulering toerisme

Stil genieten

De gemeente Stein probeert zich te profileren als toeristische trekpleister. Zo startte de gemeente met de campagne Stein, Stil genieten. Deze is er op geënt meer mensen naar de nog door velen onontdekte natuurgebieden van de gemeente te trekken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen