Diemers tekent contract voor drie jaar bij Feyenoord; snel medische keuring

Print
Diemers tekent contract voor drie jaar bij Feyenoord; snel medische keuring

Mark Diemers. Afbeelding: Pro Shots/Michael Bulder

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Mark Diemers wordt waarschijnlijk woensdag medisch gekeurd bij Feyenoord, waarna hij een contract voor drie jaar zal tekenen in de Kuip. Daarmee hebben de Rotterdammers de strijd met FC Groningen definitief gewonnen. De middenvelder komt over van Fortuna Sittard.

Diemers had in eerste instantie een principeakkoord met FC Groningen, maar nadat Feyenoord zich ook in de strijd om de speler van Fortuna meldde, bedacht Diemers zich.

Lees ook: Advocaat hamerde op komst Diemers

Voor trainer Dick Advocaat is de komst van Diemers een opsteker. De trainer zag sinds zijn komst naar de Kuip diverse middenvelders vertrekken. Yassin Ayoub, Liam Kelly, Renato Tapia en Oguzhan Ozyakup verdwenen uit Rotterdam. Bovendien heeft steunpilaar Leroy Fer zijn aflopende contract nog altijd niet verlengd en zijn er grote clubs die groeibriljant Orkun Kökcü intensief volgen.

Advocaat kreeg alleen Wouter Burger, die op huurbasis een paar maanden bij Excelsior heeft gespeeld, vooralsnog terug als extra middenvelder. De trainer wil echter minimaal zes middenvelders met het oog op het dubbele programma dat de Rotterdammers komend seizoen gaan draaien met hoogstwaarschijnlijk de groepsfase Europa League. Met Diemers, die indruk maakte op de 72-jarige Hagenaar in de onderlinge ontmoetingen tussen Feyenoord en Fortuna Sittard, denkt Advocaat veel meer mogelijkheden te hebben. Bovendien rekent de trainer erop dat Feyenoord later in de zomer nog een extra middenvelder kan toevoegen aan de selectie.