Valkenburg wil opnieuw praten over uitbreiding camping

Print
Valkenburg wil opnieuw praten over uitbreiding camping
Schin op Geul / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Valkenburg wil nogmaals met de eigenaren van camping Vinkenhof in Schin op Geul en de buurt gaan praten over de plannen van het bedrijf.

De eigenaren willen een aangrenzende boomgaard bij het kampeerterrein trekken en daar luxueuze woningen voor glampinggasten neerzetten. Daarvoor moeten circa zeventig kersenbomen gekapt worden. Omwonenden maken bezwaar tegen die plannen. Zij zijn bang dat de overlast flink zal toenemen als de plannen doorgaan, met name doordat de camping straks het hele jaar door open is en de poorten ’s winters niet meer hoeft te sluiten.

Bestemmingsplan

De ruzie tussen de camping en de bezwaarmakers ligt de gemeenteraad zwaar op de maag. De raad moet volgende maand een besluit nemen over de plannen van de camping, waarvoor het bestemmingsplan moet worden aangepast.

De fractie AB vraagt wethouder Carlo Vankan dan ook om opnieuw rond de tafel te gaan zitten met de eigenaar van de camping en de ­omwonenden en nog een ultieme poging te doen om beide partijen op één lijn te krijgen.

Compromis

Vankan heeft al eerder met beide partijen afzonderlijk gesproken. Hij heeft het gevoel dat een compromis haalbaar is. De wethouder stelt voor om zo’n verzoenings­gesprek te arrangeren onder leiding van burgemeester Jan Schrijen.

Andere raadsfracties hebben weinig vertrouwen in een goede afloop. Eerdere pogingen om te bemid­delen zijn op niets uitgelopen, con­stateren zij. Bovendien heeft één ­bezwaarmaker al aangegeven hoe dan ook tegen te zijn.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen