Ambitieus Tourplan Jumbo-Visma onveranderd

Print
Ambitieus Tourplan Jumbo-Visma onveranderd

Afbeelding: ANP

Na drie maanden van „onderhoud” kijken de wielrenners van Jumbo-Visma weer vooruit naar het wedstrijdseizoen. Eind juli hoopt de Nederlandse wielerploeg op een rentree in de Ronde van Burgos, maar de focus ligt vanaf dat moment vooral op de Tour de France waar de ploeg met Primoz Roglic, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk als de uitdager geldt van het immer sterke blok van Ineos.

Veel is er niet veranderd aan de in december gepresenteerde doelstelling. De aanval op Chris Froome, Geraint Thomas en Egan Bernal, de Tourwinnaar van vorig jaar, wordt ingezet met een ijzersterke ploeg met onder anderen ook Robert Gesink en de Belg Wout van Aert. „De aanpak blijft hetzelfde”, zegt technisch directeur Merijn Zeeman in een podcast op de website van de ploeg. Alleen de Belg Laurens De Plus is wegens gezondheidsproblemen vervangen door de Nieuw-Zeelander George Bennett.

Lees ook: Dumoulin en ploegmaats in ‘bubbel’ naar Tour

„Iedereen weet nu waar hij moet beginnen”, vertelt Zeeman die sinds 1 juni met zijn renners weer in opbouw is naar het door de coronacrisis opgeschorte seizoen. „De maanden ervoor was het onderhoud, fit blijven, mentale energie overhouden en de teugels iets loslaten.”

„We bereiden ons nu voor op de eerste wedstrijden. Voor de grotere koersen hebben we selecties gemaakt, voor de kleinere is het afwachten of ze doorgaan. Dat kijken we nog even aan.”

Tour

Het plan met drie kopmannen naar Frankrijk af te reizen is onveranderd, waarbij Roglic op basis van eerdere resultaten een streepje voor heeft. De Tourploeg gaat in juli op hoogtestage in het Franse Tignes, rijdt daarna de Tour de l’Ain en het Critérium du Dauphiné gevolgd door nog een hoogtestage. Zeeman: „Dan weten we echt hoe iedereen ervoor staat. Ik verwacht dat Primoz een treetje hoger staat, maar we gaan met drie kopmannen de strijd aan.”

Voor sprinter Dylan Groenewegen verandert er wel het een en ander. De Amsterdammer zou de Giro en Vuelta rijden, maar die wedstrijden overlappen elkaar nu deels. „Dylan blijft ons speerpunt in de Giro”, zegt Zeeman. Wel moet Groenewegen het doen zonder Mike Teunissen en Amund Grøndahl Jansen, die in dezelfde tijd in klassiekers als de Ronde van Vlaanderen uitkomen. „Maar met Jos van Emden, Christoph Pfingsten en wellicht Tony Martin in het eerste deel heeft Dylan goede ondersteuning.”

Kruijswijk zal later in het najaar (vanaf 20 oktober) ook de Vuelta rijden. Voor Roglic en Dumoulin is dat een optie.