Wielerploeg Jumbo-Visma voorbereid op quarantaine voor Tour

Print
Wielerploeg Jumbo-Visma voorbereid op quarantaine voor Tour

Afbeelding: EPA

Liever niet, maar als het moet dan gaan de renners van Jumbo-Visma twee weken in quarantaine voordat zij eind augustus aan de Tour de France beginnen.

De Nederlandse wielerploeg heeft een accommodatie gehuurd in het Franse Tignes waar in juli een eerste hoogtestage wordt gehouden. „We hebben die locatie vastgelegd tot aan de Tour, dus we zijn voorbereid op een eventuele quarantaine”, zegt Merijn Zeeman in een podcast op de website.

De sportief directeur noemt het „eigenlijk onwenselijk, bijna niet-realistisch”, maar de ambities winnen het. „De Tour staat boven alles, als het een voorwaarde is voor deelname dan moet het maar.” Het zou gelden voor al het personeel dat meegaat naar de Tour.

Lees ook: Ambitieus Tourplan Jumbo-Visma onveranderd

Maatregelen om het coronavirus buiten de deur te houden, zijn er volop gepland. Zeeman: „We hebben een protocol opgesteld en zijn heel voorzichtig. We zullen zo min mogelijk vliegen, ons zo veel mogelijk aan de 1,5 meterregel houden, goed ventileren en zo mogelijk renners en personeel alleen op een kamer leggen. Maar we moeten wel ons werk kunnen doen. Het is zoeken naar een balans.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen