Voerendaal en IKL ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Print
Voerendaal en IKL ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Natuur bij Ubachsberg. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

De gemeente Voerendaal en IKL Limburg (Instituut Instandhouding Kleine Landschapselementen) zullen op 23 juni een samenwerkingsovereenkomst ondertekenen.

Met de samenwerking willen beide partijen zich inzetten voor het versterken van het buitengebied en het behoud en de ontwikkeling van landschappelijke en cultuurhistorische elementen. Gezamenlijk willen zij projecten gaan oppakken op het vlak van natuur en landschap, soortenbescherming, cultuurhistorie en archeologie.

Groene tuinen

De ondertekening van de overeenkomst vormt tevens de start van het gezamenlijke project ‘Meergroeninmijnvoortuin’, waarbij bewoners van Voerendaal subsidie kunnen krijgen voor het vergroenen van versteende voortuinen. Het project dient bij te dragen aan een mooier straatbeeld maar ook aan de verbetering van infiltratie van regenwater in de bodem en van de vergroting van de biodiversiteit.

Jaarprogramma

IKL heeft recent een opdracht gekregen voor het uitvoeren van de inventarisatie naar beeldbepalende panden in Voerendaal. De samenwerking moet leiden tot het opstellen van een jaarprogramma. „Met het IKL hebben we een partner met kennis en kunde om extra aan de slag te gaan met onze mooie omgeving”, zegt wethouder Pierre Verbaak. „Ik kijk er naar uit om met onze inwoners en het IKL samen mooie dingen te doen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen