Europese autoverkoop in mei meer dan gehalveerd

Print
Europese autoverkoop in mei meer dan gehalveerd

Afbeelding: ANP

De verkoop van personenauto’s in Europa is vorige maand meer dan gehalveerd in vergelijking met die in mei 2019.

De daling was in alle landen van de Europese Unie fors, meldt de internationale autobrancheorganisatie ACEA.

In totaal werden in mei 581.161 personenauto’s verkocht, ruim 52 procent minder dan in mei 2019. Die daling op jaarbasis volgt op een afname van 76 procent in april, wat volgens ACEA een recordkrimp was.

Autoverkopers hadden eerder te maken met gedwongen sluitingen van showrooms, maar veel lockdownmaatregelen in Europese landen zijn inmiddels versoepeld. Autodealers kampen verder met problemen aan zowel de aanbod- als vraagkant.

Door de coronacrisis is het vertrouwen onder consumenten hard gedaald, waardoor veel mensen de aankoop van een nieuwe auto uitstellen. Tegelijkertijd heeft de auto-industrie door fabriekssluitingen voor een groot deel stilgelegen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen