Dier van de week

Dier van de week: Junior

Print
Dier van de week: Junior

Junior. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Budel / Budel-Schoot / Budel-Dorpplein / Maarheeze / Soerendonk / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Junior aan de beurt, een gecastreerde kater van ongeveer 4 jaar oud.

Kun je iets over zijn afkomst vertellen?

„Junior komt uit een groep katten die zich bij een woning ophield waar de dieren gevoerd werden. Als je katten voert zonder je er om te bekommeren of ze geneutraliseerd zijn, dan planten ze zich in een rap tempo voort. Bij de vangactie die daar is gehouden, is Junior ook gevangen en bleek toch al enigszins aan mensen gewend te zijn.”

Omschrijf het karakter van Junior.

„Omdat hij tijdens zijn socialisatiefase te weinig met mensen te maken heeft gehad, vindt hij het nog steeds spannend om contact met mensen te hebben. Hij is zich er wel van bewust dat de mens voor eten zorgt en accepteert in ruil hiervoor wel even een vluchtig contact. Leuk om te zien is dat zijn nieuwsgierigheid het soms wint en hij net iets meer toenadering zoekt dan hij normaal zou durven.”

Waar zou hij zich het beste op zijn plaats voelen?

„Het zou fijn zijn als Junior een plekje zou krijgen bij mensen die veel ruimte hebben, met een warm plekje buitenshuis. Als een echte kat wilt hij lekker buiten zijn eigen tempo leven en op jacht kunnen gaan.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen